Home

Achtergrond 217 x bekeken

Bijna geen runderslachterij meer in noorden

Door de sluiting van de runderslachterij Friesland Vlees is er bijna geen runderslachterij meer in de drie noordelijke provincies.

De enige runderslachterij, die er nog over is in die provincies is Kamminga in het Friese Surhuisterveen. Bij een uitbraak van een besmettelijke dierziekte en een daaruit voortvloeiende compatimentering kan dat problemen opleveren.

Piet Thijsse, voorzitter van de Nederlandse Bond van handelaren in Vee, vindt het jammer dat Friesland Vlees dicht gaat. "Door die sluiting is er weer een inkoper van slachtrunderen minder op de Nederlandse markt. Daardoor neemt de concurrentie op de inkoopmarkt voor slachtrunderen af. Dat kan nadelig zijn voor de prijsvorming", legt hij uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.