Home

Achtergrond 161 x bekeken

Beursbedrijven boerden goed in 2007

Ondanks de negatieve gevolgen van de zwakke dollar en de kredietcrisis heeft het Nederlandse beursgenoteerde bedrijfsleven vorig jaar goed geboerd.

Ondernemingen met een notering aan de AEX zagen hun gezamenlijke nettowinst in 2007 oplopen tot 76 miljard euro, een stijging van ruim 31 procent, zo bleek maandag uit onderzoek van de Vereniging van Effectenbezitters.

De forse stijging was vooral te danken aan forse boekwinsten op verkochte onderdelen. De MidKap-fondsen boekten gezamenlijk een winst van 3,4 miljard euro, een stijging van ruim 11 procent ten opzichte van 2006. Er zijn zeven bedrijven in de AEX die vorig jaar op eigen houtje meer winst behaalden dan alle 25 MidKap-fondsen bij elkaar, aldus het onderzoek.

Aandeelhouders profiteerden direct van de recordwinsten. De bedrijven bleken scheutiger met de uitkering van dividend. Aandeelhouders van AEX-fondsen kregen gemiddeld 22,4 procent meer dividend uitbetaald dan in 2006. Bij de MidKap-fondsen was dit 21,3 procent meer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.