Home

Achtergrond 183 x bekeken

Besloten overleg over opvolging Ramekers

Over de opvolging van productschapsvoorzitter Jos Ramekers vindt morgen en overmorgen besloten overleg plaats.

Dat bevestigt een woordvoerster van de productschappen PVV en PPE. De besturen van het Productschap Vee en Vlees en van het Productschap Pluimvee en Eieren bespreken de opvolging in beslotenheid voorafgaand aan de openbare bestuursvergaderingen woensdag (PVV) en donderdag (PPE).

Er wordt gesproken over een profielschets en de verdere benoemingsprocedure. De opvolging staat niet op de agenda van de openbare bestuursvergaderingen.

Er moet een besluit worden genomen of Ramekers door één of twee personen wordt opgevolgd. De pluimveesector is in meerderheid voor een "eigen" PPE-voorzitter.

Ook komt in het besloten overleg een brief aan de orde die de varkenshoudersvakbond NVV heeft geschreven aan minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarin beklaagt de NVV zich over de gang van zaken rond Ramekers’ terugtreden en over een wachtgeldregeling.

Volgens de vakbond is de Wet op de bedrijfsorganisatie en de code Goed Bestuur overtreden. Donner wordt gevraagd nader onderzoek te doen en zonodig tegen bestuurders tuchtrechtelijke maatregelen te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.