Home

Achtergrond 187 x bekeken

Bedrijven pakken werkloosheid Haagse wijken aan

Enkele grote bedrijven gaan de komende tien jaar in de Haagse probleemwijken Transvaal, Schilderswijk, ZuidWest en de Stations- en Rivierenbuurt extra banen, stageplaatsen en opleidingen aanbieden.

Dat hebben de bedrijven vandaag tijdens een speciale participatietop afgesproken met onder meer de gemeente Den Haag en de staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Frank Heemskerk (Economische Zaken). De partijen hopen zo de hoge werkloosheid in deze wijken sterk terug te dringen. Die ligt gemiddeld op 34 procent. Dat percentage moet volgens wethouder Henk Kool met zeker 9 naar beneden, naar het gemiddelde werkloosheidscijfer in de hofstad.

Bedrijven die hun medewerking hebben toegezegd zijn onder meer Shell, Ahold, Ballast Nedam en bloemenveiling Flora Holland. Zo gaat Ahold in iedere wijk een Albert Heijn openen en personeel werven onder buurtbewoners. Ballast Nedam wil een onderhoudsbedrijf vestigen en bewoners inschakelen om de buurt op te knappen. Heemskerk wordt ambassadeur van Transvaal.
De vier wijken staan in de lijst met veertig krachtwijken van minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie). Den Haag is de eerste gemeente die met concrete plannen voor deze achterstandswijken komt.

Vorige week maakte Den Haag bekend samen met drie woningcorporaties de komende tien jaar 2,7 miljard euro in de wijken te steken. Met dat geld willen de partijen naast de groei van de arbeidsmarkt ook investeren in schone wijken, buurtscholen om taalachterstanden en schooluitval te verminderen en extra woningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.