Home

Achtergrond 211 x bekeken

Australië eist opheffing importbeperkingen Japan

De Australische landbouwminister Tony Burke weigert een vrijhandelsverdrag met Japan te ondertekenen wanneer Japan vasthoudt aan de huidige importbeperkingen voor rundvlees, zuivel, graan en suiker.

Burke zegt de steun te hebben van premier Kevin Rudd. Burke benadrukt dat Australië de besprekingen met Japan over een verdrag pas wil beginnen, wanneer de beschermende maatregelen voor deze landbouwproducten ook op de agenda staan.

De Australische landbouwminister maakt op dit moment een rondreis door Azië, samen met een delegatie uit de landbouw. Vooral de tarwesector is verbolgen over de importbeperkingen van Japan. Boeren hopen dat ze direct aan Japanse noodlefabrikanten kunnen leveren wanneer de graanexport wordt vrijgegeven.

Rene Groeneveld

Of registreer je om te kunnen reageren.