Home

Achtergrond 168 x bekeken

April laat warm

April was iets warmer dan gemiddeld, maar de zon kwam wel laat op gang.

Pas op 20 april kwam het kwik boven de 15 graden Celsius. Sinds 1901 is het maar twee keer eerder zo laat warm geworden. Dat blijkt uit het maandoverzicht van weerinstituut KNMI, dat vandaag gepubliceerd is.

Gemiddeld was het in april 8,9 graden, iets warmer dan het langjarig gemiddelde van 8,3 graden. Het warmst was het in het Noord-Limburgse Ell; 24,2 graden. In De Bilt was het maximum dat het kwik bereikte 22,1 graden.

In april vroor het acht keer in De Bilt, tegen gemiddeld vier dagen. Er viel 35 millimeter regen; 44 millimeter is normaal. Zeer natte dagen kwamen niet voor, zo concluderen de meteorologen.

De zon scheen 188 uren tegen 162 normaal, waardoor de maand als zonnig mag worden bestempeld. De bewoners van Maastricht moesten het doen met weinig zon. Door de bewolking hadden mensen daar slechts 155 uur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.