Home

Achtergrond 152 x bekeken

Antimaffiawinkels Italië succesvol

De antimaffiawinkels in Italië blijken een succes.

De zaken verkopen producten die zijn geteeld op onteigend land van maffiosi. De winkeliers willen daarmee de strijd tegen de beruchte criminele organisatie ondersteunen.

Het eerste filiaal in het centrum van Rome kreeg de naam De Smaken Van De Legaliteit. Ook toeristen reageren positief. De kwaliteit van de wijnen, kazen en andere levensmiddelen geldt als uitstekend omdat de maffia vaak de beste landbouwgronden inpikte.
De initiatiefnemers van de vereniging Libera Terra (Vrije Aarde) openden enkele maanden geleden een tweede zaak in Napels. Plannen voor een vestiging in het buitenland zijn er ook al, aldus de vereniging tegen een Duitse verslaggever.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.