Home

Achtergrond 237 x bekeken

Ahold alert op hoge voedselprijzen

Supermarktconcern Ahold blijft alert kijken naar de veranderende economische situatie en de hoge voedselprijzen.

Dat zei topman John Rishton van Ahold vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering. Basisvoedsel zoals rijst of graan is dit jaar enorm in prijs gestegen.

Rishton zei verder ervan overtuigd te zijn dat de Portugese supermarktketen JMR Holdings dit jaar wordt verkocht. Het Scandinavische ICA blijft daarentegen wel onderdeel van Ahold. "Nu en in de toekomst'', aldus de topman.

Het op zes na grootste detailhandelsconcern ter wereld gemeten naar omzet verwacht dat de Amerikaanse activiteiten later dit jaar verbetering zullen laten zien. Ahold behaalt meer dan de helft van zijn omzet in de Verenigde Staten. De bijdrage van de Amerikaanse markt aan de totale omzet is de laatste jaren kleiner geworden, na de verkoop van bezittingen zoals cateraar U.S. Foodservice. Ahold is ook actief in Tsjechië en Slowakije.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.