Home

Achtergrond 200 x bekeken

Aandeelhouders Heineken voor overname delen S&N

De aandeelhouders van Heineken hebben de overname van delen van de Britse brouwer Scottish & Newcastle (S&N) goedgekeurd.

Op de aandeelhoudersvergadering in Amsterdam stemde donderdag 100 procent voor de overname. De aanwezige aandeelhouders en zij die via het internet hebben gestemd, vertegenwoordigen circa 80 procent van de uitstaande aandelen.

Heineken neemt samen met het Deense Carlsberg S&N over en betaalt hier gezamenlijk 7,8 miljard pond steling (10,4 miljard euro) voor. De Nederlandse brouwer legt voor zijn deel ongeveer 6,1 miljard euro op tafel, waarmee het de grootste overname in de geschiedenis van Heineken wordt.

Heineken krijgt na de overname de Britse activiteiten in handen en wordt daarmee in een klap de grootste brouwer in Groot-Brittanië. Verder krijgt de Nederlandse brouwer de S&N-onderdelen in Portugal, Ierland, Finland en België. Ook krijgt Heineken vaste voet aan de grond in de opkomende biermarkt India.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.