Home

Achtergrond 199 x bekeken

Zorgen over verschil in aanpak transgeen gewas

Het PVV-bestuur is bezorgd over de verschillende benadering van de transgene gewassen door het PVV en het Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA).

Het PVV pleit bij minister Verburg om af te stappen van de nultolerantie voor transgene producten. Vanuit het HPA wordt juist het signaal afgegeven om vast te houden aan de nultorlerantie, dit met het oog op de zuiverheid van uitgangsmateriaal voor de akkerbouw.

Bestuurder Siem Korver: "Er is gewoon sprake van een spagaat tussen de HPA-benadering en die van het PVV. Het zal dan ook moelijk zijn om gezamelijk met het HPA op te trekken in deze problematiek." Minister Gerda Verburg van landbouw heeft overigens aangegeven voorstander te zijn van realistischer drempelwaardes.

Of registreer je om te kunnen reageren.