Home

Achtergrond 394 x bekeken 1 reactie

World Flower wil jeugd warm maken voor bollensector

Een groep toekomstige leerlingen van de HAS Den Bosch luistert aandachtig naar Kees van der Wereld, mede-eigenaar van World Flower.

Dat Noord-Hollandse bloembollenbedrijf teelt op 70 hectare tulpen en irissen en veredelt lelies. Van der Wereld vindt het belangrijk dat leerlingen kennis nemen van de mogelijkheden om in de bloembollensector te gaan werken. "We zien helaas dat het echt steeds moeilijker wordt om met name het hoger gekwalificeerde kader te vullen. Jongeren kiezen steeds vaker voor bijvoorbeeld ICT, de informatie – en communicatietechnologie. Het is daarom goed dat ze eens van dichtbij zien wat wij doen." De Hogere Agrarische School koos onder meer voor World Flower omdat het bedrijf bezig is met bijzondere nieuwbouw voor opslag en verwerking. Foto Wick Natzijl

Vier studentes van de faculteit Diergeneeskunden van de Universiteit van Utrecht helpen schapenhouder Jan van der Bleek in het Groningse Vierhuizen bij het aflammeren van zijn zeshonderd ooien. Zij lopen stage bij hem en extra hulp kan Van der Bleek goed gebruiken. Zo zijn Annemieke Keus, Lindsay Vanden Bossche, Noortje van der Helm en Sandy Kruysdijk (vlnr) de assistentes bij de geboorte van een lam met een teruggeslagen voorpoot. Het dier kwam goed ter wereld en loopt volgens de schapenhouder vrolijk rond in de stal. Foto Hans Sas

Fruittelers hebben het afgelopen weekeinde massaal gekozen voor het beregenen van hun boomgaarden. Op de uitgelopen knoppen vormt zich tijdens het beregenen een dun laagje ijs. Daarmee worden de knoppen tegen vorstschade beschermd. Foto William Hoogteyling

Chauffeur Johan de Vries (midden) lost een vracht zetmeelvezels bij melkveehouder Menno Jensma (l) in Engwierum, terwijl adviseur Johan Dijkshoorn van coöperatie Agrifirm toekijkt. Het is de eerste keer dat zetmeelvezels zijn afgeleverd, zegt Gerrit Schilstra, hoofd van de afdeling Dier van Agrifirm. "Zetmeelvezels zijn een bijproduct van de nieuwe eiwitfabriek Solanic van Avebe. De productie is net op gang gekomen. Door het hoge zetmeelgehalte is het een energierijk voer voor melkkoeien, dat goed past naast kuil- of weidegras. Het is net als andere aardappelproducten smakelijk voer. Zetmeelvezels blijven beschikbaar tot begin mei", aldus Schilstra. Foto Roelof Stroetinga

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Yassir

    Dit is een test

Of registreer je om te kunnen reageren.