Home

Achtergrond 171 x bekeken

Wilders zoekt andere plek voor filmpresentatie

Politicus Geert Wilders kijkt naar alternatieve locaties om zijn anti-Koranfilm Fitna te presenteren.

De PVV-leider zoekt andere gelegenheden dan het Haagse perscentrum Nieuwspoort, omdat hij daar "tonnen'' aan beveiligingskosten moet betalen.

"Op die manier wordt het voor mij een onmogelijke zaak'', zei Wilders vandaag in het Tweede Kamergebouw. "Ik wil graag een persconferentie geven over de film, dat hoort erbij. Maar dat moet me geen tonnen kosten voor de beveiliging. Dat kan ik niet betalen en dat wil ik ook niet betalen.''

Het bestuur van Nieuwspoort bespreekt volgens Wilders woensdag of de presentatie van Fitna daar nog wenselijk is gezien de ingrijpende veiligheidsmaatregelen die nodig zijn in de weken voorafgaand en volgend op de persconferentie.

Wilders constateerde dat zijn filmpresentatie inmiddels heel moeilijk lijkt te worden. "Dat is heel triest. Je moet bijna miljonair zijn om zo'n persconferentie te geven.'' Tegelijkertijd zei de politicus dat hij geen medewerkers "van wie dan ook in de problemen wil brengen'' met zijn persconferentie.

Het Tweede Kamerlid riep verder de premier en de minister van Buitenlandse Zaken op hun afkeer te uiten over demonstraties tegen Fitna waarbij Nederlandse vlaggen worden gebrand, zoals diverse malen is gebeurd in Afghanistan. In dat land gingen ook parlementariërs de straat op om de film van Wilders te veroordelen.

De PVV'er vindt dat het kabinet Afghanistan duidelijk moet maken dat het land het verder kan bekijken als het zo doorgaat. De politicus doelde met die uitspraak op de inzet van Nederlandse opbouwtroepen in Afghanistan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.