Home

Achtergrond 163 x bekeken

Wilders past Fitna aan om procedures te voorkomen

PVV-leider Geert Wilders past zijn anti-Koranfilm Fitna op drie punten aan om juridische procedures te voorkomen.

Zo gaat hij de foto van de Nederlands-Marokkaanse rapper Salah Edin vervangen door een foto van de echte Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.

Ook verwijdert Wilders de omstreden tekening van de Deense cartoonist Kurt Westergaard waarop de profeet Mohammed is afgebeeld met een bom in zijn tulband. Wilders wil wel een andere cartoon van de profeet gebruiken, kondigde hij maandag aan. Westergaard was niet gekend in het gebruik van zijn cartoon.

Ook komt hij tegemoet aan de kritiek van programmamaker Robbie Muntz. Die is kwaad op Wilders omdat hij in zijn film een audiofragment van hem heeft gebruikt. De stem van Muntz is te horen onder beelden van Theo van Gogh. Wilders zal Muntz in de aftiteling van de aangepaste film noemen. "Dat was ik vergeten'', zei Wilders.

Hij gaat zijn film zo snel mogelijk aanpassen en vervolgens proberen de nieuwe versie van Fitna opnieuw op internet te verspreiden. Probleem is echter dat dat niet meer kan via de internetsite LiveLeak.com. De Britse provider die de film vorige week donderdag publiceerde, heeft Fitna vrijdagavond van internet gehaald na bedreigingen aan het adres van personeelsleden.

Wilders benadrukte dat hij Fitna alleen via LiveLeak.com heeft verspreid. De film is intussen echter op veel andere websites te zien. "Maar dat is niet door mij gedaan. Ik ga m'n uiterste best doen om de aangepaste versie van Fitna openbaar te maken'', zei Wilders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.