Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Wijn in EU bevat pesticiden

Wijnen die verkocht worden in de EU bevatten systematisch sporen van pesticiden.

Dat meldde het Pesticide Actie Netwerk vandaag. De overkoepelende organisatie van milieubewegingen zegt hiervoor substantiële bewijzen te hebben.

Na onderzoek van veertig verschillende flessen, bleek dat een fles wijn gemiddeld vier verschillende soorten pesticiden bevat, waaronder soorten die volgens de EU gevaarlijk zijn. Van de geteste wijnen van biologisch geteelde druiven bevatte slechts één fles pesticiden.

Volgens de Groenen in het Europees Parlement zijn de resultaten van het onderzoek alarmerend en dient de EU te zoeken naar de mogelijkheden om het gebruik van gevaarlijke soorten pesticide te verbieden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk Marmelstein

    Het is te verwachten. Alleen in Nederland mogen geen pesticiden gebruikt worden in wijnbouw. Het is bijna onmogelijk om in een ziekte druk jaar kwaliteitsdruiven te produceren. Collega wijnbouwers in Duitsland en Frankrijk mogen zelfs tot vlak voor de oogst fungiciden spuiten, terwijl hier het bladerdek verziekt. Als er Nederlandse wijn op de markt is, koop die dan, want er kan bijna niets verkeerds in zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.