Home

Achtergrond 193 x bekeken

Werkgeversheffing van 30 procent over bonussen

Werkgevers krijgen een heffing van 30 procent opgelegd over bonussen en gouden handdrukken die ze aan topbestuurders betalen. Dat is een van de maatregelen waarmee het kabinet naar verwachting de topinkomens gaat aanpakken.

Het voorstel maakt volgens ingewijden deel uit van een pakket waarover de meest betrokken bewindslieden zich dinsdag buigen. Wanneer zij het eens worden, hakt de ministerraad vrijdag de knoop definitief door.

Volgens de voorstellen zal het kabinet ook iets doen aan de praktijk om topfunctionarissen via extra stortingen met fiscale hulp aan een fors hoger pensioen te helpen. Daarnaast zouden fondsmanagers die een belang hebben in de fondsen die ze beheren zwaarder belast worden.

Het kabinet wilde aanvankelijk de topinkomens aanpakken door de fiscale aftrek van pensioenpremies boven een jaarinkomen van 185.000 euro te schrappen. Onder druk van regeringspartij CDA zag het daar echter van af. Wel is het van plan huizen van 1 miljoen euro of meer vanaf 2010 zwaarder te belasten door het eigenwoningforfait stapsgewijs te verhogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.