Home

Achtergrond 138 x bekeken

Vrouwendag drijft prijzen op

Internationale Vrouwendag - 8 maart - komt eraan, en dat zorgt voor fors hogere prijzen voor bloemen en planten.

Volgens exporteurs wordt Vrouwendag steeds belangrijker voor de afzet van hun product, meldt de VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten).

De prijzen voor bloemen en planten werden flink opgedreven. Er was vorige week al een grote vraag vanwege Engelse Moederdag (afgelopen zondag), terwijl de vraag voor Vrouwendag ook al op gang kwam. Exporteurs spreken van 'een fors prijsniveau'.

Volgens exporteurs neemt de vraag naar bloemen en planten voor Vrouwendag vooral toe in Centraal- en Oost-Europa. Handelaren zeggen elk jaar meer product kwijt te kunnen. Er is daarbij zowel vraag naar bloemen als naar planten. Bij de bloemen zijn vooral rode, oranje en gele rozen polulair, net als chrysanten, lelies en tulpen in verschillende kleuren. Ook bijvoorbeeld seringen worden goed verkocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.