Home

Achtergrond 141 x bekeken

Vlot trekken Nederlands schip mislukt

Het vlot trekken van het Nederlandse schip Artemis dat maandagochtend in Frankrijk vastliep, is gistere mislukt.

Dat meldde rederij A masus Shipping, beheerder van de 90 meter lange coaster gisterenavond. Een sleepboot probeerde het schip rond 18.00 uur tijdens vloed vanaf zijn ligplaats op het strand weer de zee op te trekken. De kabel tussen de sleepboot en het schip knapte echter door onbekende oorzaak. Vanochtend om 06.00 uur wordt tijdens vloed een nieuwe poging gedaan.

Het schip probeerde maandag de haven van Les Sable d'Olonne in Bretagne binnen te varen. Doordat het schip leeg is en daardoor hoog op het water lag, wist de storm het vaartuig uit koers te krijgen waarna het op het stand vast kwam te zitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.