Home

Achtergrond 223 x bekeken

Vleermuizen vertragen nieuwbouw Universiteit Twente

De aanwezigheid van vleermuizen op het terrein van de Universiteit Twente (UT) in Enschede zorgt voor ernstige vertraging bij de bouw een nieuw faculteitsgebouw.

Op de plek van de nieuwbouw staat een complex dat eerst gesloopt moet worden. In dit gebouw zijn uitwerpselen van vleermuizen aangetroffen, een beschermde diersoort. "We moeten nu een ontheffing aanvragen bij het ministerie van LNV en dat levert een maandenlange vertraging op'', aldus voorlichter Menno van Duuren van de UT vandaag.

Het complex waarin de vleermuiskeutels zijn gevonden is tientallen meters lang en telt drie verdiepingen. Het nieuwe gebouw biedt straks aan tientallen medewerkers onderdak. De UT durft geen schatting te maken hoeveel extra kosten de vertraging met zich meebrengt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.