Home

Achtergrond 221 x bekeken 11 reacties

Verruiming quotum na 2008 mogelijk tijdelijk stil

Na een verruiming van het zuivelquotum met twee procent per 1 april 2008 maakt Brussel mogelijk even een pas op de plaats.

Pas vanaf het quotumjaar 2010/2011 zou er weer een verdere verruiming in zitten met één procent per jaar.

Dit is volgens diverse bronnen een van de voorstellen die momenteel binnen de Europese Commissie circuleren over de zogenoemde 'health-check'. Wat de precieze waarde is van deze voorstellen, valt nog niet te zeggen.

Gezien het verzet van een aantal Europese lidstaten tegen de voorgestelde quotumverruiming met twee procent in dit voorjaar is een pas op de plaats in de jaren daarna eventueel te verklaren als een gebaar van goede wil van de Commissie richting lidstaten als Duitsland en Frankrijk, menen bronnen in Brussel. In de jongste voorstellen zou geen plaats zijn voor een versoepeling van de superheffingsboete.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Klaas

  Beste 'aandeelhouder', journalisten melden wat er leeft. Dus: de ene keer is het een signaal van links, dan weer van rechts. Naast de nieuwsberichten geven ze er soms duiding van in een achtergrond of een analyse, of de krant heeft een commentaar. Aan lezers van alle berichten is het om zelf hun conclusie te trekken uit het aanbod dat aan hen langstrekt. Ik kan me voorstellen dat het de ene keer wel en de andere keer niet te pas komt.

 • no-profile-image

  ?

  Ik heb een groot melkveebedrijf (400 koeien)en ik twijfel over het quotum. Ik denk dat als ik voor de kilo's die ik nu melk een goede prijs kan krijgen altijd de keus kan maken om uit te breiden (wat ik graag wil). Als de melk prijs onder mijn kostprijs komt moet ik stoppen. Ik weet dat ik een lagere kostprijs kan hebben als mijn colega's maar ik heb liever de keus van uitbreiden dan dat ik het moet. Maar de beste blijven altijd over met of zonder quotum. En als het met niet lukt dan zeker ook zonder niet!

 • no-profile-image

  nog niet eens gebakken

  Als iemand nog wat voor z'n quotum wil vangen moet ie snel zijn. Over een paar maanden is het niet meer te verkopen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Bepaalde auteurs hebben vaker geprobeerd de vrije val van de melkquotumprijs af te remmen, cq de quotumhandel een duwtje te geven, door suggestieve berichtgeving. Het is aan de melkveehouder of hij hier doorheen prikt.

 • no-profile-image

  gli

  Een beetje schaarste is verreweg het beste. Alleen de mensen die het groeivirus in hun lichaam hebben zullen het wel falikant oneens met mij zijn.
  Jammer dan!

 • no-profile-image

  Koeienboer

  de prijs gaat zakken en dat kan wel eens sneller gaan als men verwacht er hangt nog zoveel quotum boven de markt waar de handelaren graag vanaf willen en als de prijs na april weer naar beneden gaat zijn ze telaat!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Aandeelhouder

  De Duitsers zijn tegen verruimen. Zij steken niet onder stoelen of banken dat ze Europees verevenen een logischer instrument vinden i.v.m. structurele onderschrijding van het EU-quotum.Voor Nederlandse begrippen is dat juist 'substantieel verruimen' .
  Klaas v.d.Horst ,vertel alles of zwijg, je zaait een hoop paniek op de quotummarkt met je wispelturige en fragmentarische berichtgeving.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  De superheffingsboete is pure diefstal ,omdat er geen exportsubsidie's meer gegeven worden

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laat jezelf niet opnaaien door die makelaardij. Kijk het allemaal eens rustig af met dat melkq.. Dan gaat de prijs vanzelf in glijvlucht naar beneden. Kijk maar naar eind vorige week. Er werden op quotum.nu een paar partijen aangeboden voor 19 euro die kennelijk direkt zijn verkocht want ze waren zo van de site af. En wat denk je, de prijs van de volgende partijen werd direkt weer verhoogd. Als je nou zo gek bent om daar in te trappen(en dat doen boeren gewoon hoor), geef je je verdienste gelijk weer weg. Werk je weer voor een ander. Zo ben je echt verkeerd bezig, maar volgens mij zal dat bij boeren nooit goed door gaan dringen. Denk toch eens na.

 • no-profile-image

  boertje

  wat dachten jullie wat nu quotum prijs gaat doen??

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Voor de groeiers (en die hebben de toekomst) zou het nog beter zijn, als vandaag nog de melkq. afegeschaft zou zijn.
  Beter een lagere melkprijs, dan dat veel te dure mq. van nu. Dat is slechts goed voor om kleinschalig gedoe in stand te houden. Dus groeiers, beheers u in de aankoop van veel te dure gebakken lucht, de prijs gaat vanzelf wel naar beneden.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.