Home

Achtergrond 174 x bekeken

Verpakkingenbelasting liever niet doorberekenen

De sierteelt is op zoek naar een manier om de verpakkingenbelasting af te rekenen, zonder dat deze belasting hoeft te worden doorberekend door de hele handelsketen heen.

Bloemenveiling FloraHolland meldt dat nog steeds overleg wordt gevoerd met de Belastingdienst over de verpakkingenbelasting. Punt van discussie is met name het deel van de producten dat wordt geëxporteerd. De Belastingdienst stelt voor dat een kweker de verpakkingenbelasting betaalt en doorberekent aan de handel. De handel vordert dan het deel terug voor het deel van de producten die naar het buitenland gaan.

FloraHolland wil voorkomen dat een ingewikkelde administratie gevoerd moet worden voor de manier van verrekenen die de Belastingdienst voorstaat. De veiling stelt daarom voor om een kweker een vast percentage af te laten trekken van de af te rekenen verpakkingenbelasting. Dat percentage komt overeen met het deel van de producten dat wordt geëxporteerd: 85 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.