Home

Achtergrond 247 x bekeken

Verhagen: houd het hoofd koel en betrekkingen warm

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) roept zondag in een opiniestuk in de Arabische krant Asharq al-Awsat de lezers op ,,het hoofd koel te houden en de betrekkingen warm''. Verhagen schreef het stuk naar aanleiding van de publicatie van Fitna.

In zijn artikel dringt Verhagen aan op dialoog in plaats van provocatie om verschillen tussen culturen te overbruggen. In die dialoog hoeft kritiek niet geschuwd te worden. ,,Maar dat mag geen aanleiding zijn tot agressie en bedreigingen. Ook niet als die kritiek kwetsend is.''

Verder legt Verhagen in het stuk uit dat godsdienstvrijheid en de vrijheid van meningsuiting universele mensenrechten zijn die in de Nederlandse grondwet zijn gewaarborgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.