Home

Achtergrond 457 x bekeken

Veel hoger opgeleiden willen bij de politie

Veel hoger opgeleiden willen bij de politie aan de slag. Meer afgestudeerde hbo'ers en academici dan verwacht melden zich aan bij de Politieacademie in Apeldoorn om bijvoorbeeld een verkorte opleiding tot rechercheur te volgen.

Ongeveer 30 tot 40 procent van hen is bereid zijn huidige baan en honderden euro's loon in te leveren om als zijinstromer bij de politie te gaan werken. De academie is verrast door de grote belangstelling bij hoger opgeleiden, zei Dirk Hilarides, plaatsvervangend voorzitter van het college van bestuur, zaterdag in het AD.

De overheid begon in 2006 met een campagne om extra agenten te werven. Van de 5066 studenten die afgelopen twee jaar zijn begonnen, volgen er 431 hun opleiding op hoger of wetenschappelijk niveau. Hilarides noemt de campagne heel succesvol. De academie had eigenlijk verwacht dat vooral pas afgestudeerden zich zouden aanmelden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.