Home

Achtergrond 248 x bekeken 1 reactie

USDA overweegt camera's in slachthuizen

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) overweegt camera's in slachthuizen te plaatsen, meldt CNN.

Op deze wijze kan de politiek controleren of landbouwdieren humaan behandeld worden. In totaal zou opname-apparatuur geplaatst worden in 800 slachthuizen, aldus het ministerie. Een Senaatscommissie vroeg drie jaar geleden reeds om camera’s maar zag dat idee toen van de tafel geveegd. Een massale recall van rundvlees in februari blaast het idee nieuw leven in.

De recall was het gevolg van een spraakmakende film van de Humane Society of the United States. Hierop was te zien hoe koeien werden vastgeketend, geschopt, geslagen en vooruit gesleept.

De angst bestaat dat dit soort praktijken in meer slachterijen voorkomt. Het verantwoordelijke bedrijf, waarvan de naam niet is vrijgegeven, heeft zelf na de affaire camera’s geïnstalleerd. Een probleem bij TV-monitoring is dat onduidelijk is wie de tapes zal moeten bekijken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    emi

    plaatjes en filmopnamen moeten wel met naam en toenaam bekend worden gemaakt! deze beelden kunnen ook in 't buitenland zijn gemaakt wat ik ook denkt.\
    Ik kom toch wel eens op een slachthuis hhhhhhhhhhhier in nnnnnnnnederland, en ik vind dat alles 100% is ik heb die situatie ,de laatste 5jaar nooit gezien, emi -G eldermalsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.