Home

Achtergrond 310 x bekeken

Tuincentrum wil na 25 jaar af van flamingo's

Drie flamingo's die al 25 jaar in tuincentrum Intratuin in Utrecht wonen gaan hoogstwaarschijnlijk verhuizen naar Dierenpark Amersfoort.

Dat heeft een woordvoerder van Intratuin Nederland vandaag bekendgemaakt. De actiegroep Flamin-Go eist dat de exotische vogels worden overgebracht naar een dierenpark omdat ze in het tuincentrum geen prettig leven zouden hebben.

Flamin-Go gaat zaterdag actievoeren bij Intratuin. Het bedrijf heeft aangegeven bereid te zijn een betere leefomgeving voor de dieren te willen zoeken.

Volgens de woordvoerder van het tuincentrum is het denken over dierenwelzijn de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. "Nu heb je bijna een probleem als je geen scharreleieren koopt. Tien jaar geleden dachten we helemaal niet na of onze kippen al dan niet scharrelden.'' Wij willen onze flamingo's graag een prettiger leefomgeving geven en kijken naar de mogelijkheden, voegde hij eraan toe.

Dierenpark Amersfoort liet weten dat medewerkers poolshoogte hebben genomen bij de Chileense flamingo's. Onder meer om te kijken of de vogels gezond zijn. "Ze zouden bij ons in de groep flamingo's kunnen worden opgenomen.''

De oprichtster van de actiegroep Flamin-Go zegt nog niet op de hoogte te zijn van de beslissing van Intratuin om de dieren te verhuizen. "Maar het zou prachtig zijn. Dan hoef ik zaterdag ook geen actie meer te voeren.'' De actievoerders hopen dat de dieren op korte termijn in een betere omgeving komen te staan en dat het tuincentrum niet bluft onder druk van de actualiteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.