Home

Achtergrond 187 x bekeken

Total Produce maakt goed jaar door

De omzet van Total Produce is in 2007 met ruim 30 procent gestegen tot 2,15 miljard euro.

De winst steeg sneller dan analisten hadden verwacht met 7,9 procent tot 38,9 miljoen euro. De belangrijkste oorzaak voor de scherpe stijging van de omzet is de overname van Redbridge Holdings. Total Produce is het grootste Europese groente- en fruithandelsbedrijf.

Voor het komende jaar verwacht de directie wederom goede resultaten. Het concern sloot een strategische joint-venture die cash-&-carries ontwikkelt in India en richt zich op de gezondheidstrend.

Eerder nam Total Produce, voorheen Fyffes, 92 procent van de aandelen van Wholefoods Wholesale over. Dit groothandelsbedrijf levert voedingsmiddelen en supplementen aan gezondheidswinkels in het Verenigd Koninkrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.