Home

Achtergrond 355 x bekeken

Top Citronas wilde uit Fruitmasters stappen

Het management van handelsbedrijf Citronas is opgestapt na een mislukte verzelfstandiging.

Fruitmasters poogt nu via contacten met leveranciers en afnemers de handelsactiviteiten in binnen- en buitenland veilig te stellen.

De laatste zes maanden heeft het management van Citronas tot twee keer toe gepoogd Citronas terug te kopen van Fruitmasters. Zowel het bestuur van Fruitmasters, de Raad van Commissarissen en de hoofddirectie heeft het aanbod van het management afgewezen.

Het zeer winstgevende deel van Fruitmasters Holland is belangrijk voor Fruitmasters en levert een belangrijke bijdrage aan de financiële positie van de afzetorganisatie. Met de import werd relatief veel geld verdiend, in tegenstelling tot de afzet van Nederlands fruit. De winst in 2006 kwam mede hierdoor uit op 2,6 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van 2005.

Met het management is ook een aantal medewerkers vertrokken. "Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel personeel is vertrokken. We voeren nog gesprekken", zegt commercieel directeur van Fruitmasters Bram Verbaas. De hoofddirectie van Fruitmasters is tijdelijk in Rotterdam gevestigd om de leiding over te nemen. Verbaas is net sinds 1 maart benoemd als commercieel directeur.

Fruitmasters nam Citronas over in 2003 om haar strategie van jaarrond leverancier van een totaalassortiment in te vullen. De bedrijfsonderdelen zijn sindsdien deels geïntegreerd.

De stap van het management van Citronas lijkt op de stap van het management van Hagé bij The Greenery. Onduidelijk is of het opgestapte management een nieuw bedrijf opstart en klanten en leveranciers meeneemt. Inmiddels wordt volop gewerkt aan de opvolging van het management en het verkoopteam. Tot de Citronas Groep behoren ook MFL in Duitsland en Indigo Fruit in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.