Home

Achtergrond 210 x bekeken 1 reactie

Toename aantal vacatures in agrarisch middenkader

Bedrijfsverzorger Willem Wagenaar vangt mollen. Het personeelstekort in de sector groeit.

Volgens beleidsmedewerker Frank de Wijs van de ZLTO krijgt agrarische sector de komende jaren te maken met een sterke toename in aantal vacatures voor het middenkader in met name de veehouderij en vollegrondsteelten.
In de glastuinbouw bestaat al langer een echt personeelsbeleid. Foto Koos van der Spek

Een standhouder van de Bakkerij Dagen in de RAI in Amsterdam vertelt bezoekers over de vele verschillende bonbons die hij heeft uitgestald. De driedaagse vakbeurs telt ongeveer tweehonderd standhouders en trok vandaag naar schatting vierduizend bezoekers. Op sommige plekken was proeven toegestaan, op andere niet. Morgen maken de organisatoren de winnaar van de Dutch Pastry Award bekend. De vakbeurs staat onder auspiciën vam de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie. Foto ANP

Bouwvakkers zijn druk aan het werk bij een in aanbouw zijnde biggenstal op het erf van varkenshouder Johnny Hogenkamp in Dalfsen. Door de storm van afgelopen weekeinde waaide in totaal 80 meter muur om. Vandaag moesten de bouwvakkers eerst de ravage opruimen, waarna voorzichtig kon worden begonnen met het herstel. Hoewel de muren zaterdag omverwaaiden en er mensen aanwezig waren op de bouwplaats, gebeurden er verder geen ongelukken. Hogenkamp bouwt de stal in eigen beheer. Foto Ruud Ploeg

Een student van de Technische Universiteit Delft bekijkt de mechanische gierzwaluw Roboswift. Delftse studenten demonstreerden het door hen en de Wageningse vakgroep experimentele zoölogie ontwikkelde vliegtuigje op een veldje nabij Wageningen. De studenten ontwerpen apparaten en technieken die zijn geïnspireerd door de natuur, in dit geval door de gierzwaluw. Het vliegtuigje is uitgerust met een camera. De beelden ervan zijn te zien op een laptop. In de toekomst kunnen groepen vogels in de lucht ermee worden onderzocht, vertelt onderzoeker Bauke de Vos. Ook kunnen groepen mensen worden geobserveerd. Reden waarom de politie het project subsidieert.
Goed vooruitkijken deed de Roboswift vandaag niet, want hij landde hard tegen een boom. Foto Sjef Prins

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    P.Kleverlaan

    Info en gevr mollenvangers.

Of registreer je om te kunnen reageren.