Home

Achtergrond 272 x bekeken

TNT en ING sluiten 250 postkantoren

Het postbedrijf TNT en bankconcern ING sluiten 250 postkantoren.

Daarbij gaan 1850 banen verloren. Dat maakten de concerns, beide eigenaar van 50 procent van Postkantoren BV, vandaag bekend.

De banen verdwijnen in de komende vijf jaar. TNT en ING willen gedwongen ontslag "tot het minimum beperken'', zo zei directielid Bart Schlatmann van ING.

ING reserveert een bedrag van 87 miljoen euro om de afvloeiing van het personeel te betalen. Volgens een woordvoerder van vakbond CNV Dienstenbond zal TNT ongeveer ook zo'n bedrag beschikbaar stellen.

"Dit is een zeer moeilijke boodschap voor de mensen. Ze gaan een totaal onzekere periode tegemoet in de komende vijf jaar. We zullen proberen gedwongen ontslag te voorkomen'', zei de woordvoerder van CNV.

Om de dienstverlening aan consumenten op peil te houden, zal TNT de komende jaren nog eens 750 verkooppunten in winkels vestigen. Dat zijn er nu 1850. ING bouwt de komende jaren, zoals eerder bekendgemaakt, vestigingen van de Postbank om in ING-kantoren. Het gaat om 283 vestigingen. Het bedrijf trekt voor deze operatie 175 miljoen euro uit. Eerder werd al bekend dat met het verdwijnen van het merk Postbank in totaal 2500 banen verloren gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.