Home

Achtergrond 174 x bekeken

Super de Boer maakt weer winst

Supermarktconcern Super de Boer, voorheen Laurus, heeft in vorig jaar een nettowinst geboekt van 10 miljoen euro tegen een verlies van 45 miljoen euro in 2006.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 21 miljoen euro, zo maakte het concern vandaag bekend. Het is de eerste keer na jaren van verliezen dat het bedrijf weer winst maakt.

De resultaten liggen ver boven de verwachting van analisten. De marktvorsers waren gemiddeld uitgegaan van een nettowinst van 0,9 miljoen euro. Een vergelijking met de jaarresultaten van 2006 gaat niet helemaal op, aangezien inmiddels verkochte formules toen nog onderdeel uitmaakten van het concern.

Het supermarktconcern verwacht voor 2008 een consumentenomzet te behalen van meer dan 2 miljard euro. Vorig jaar was dat, zoals eerder bekendgemaakt, 2,1 miljard euro. "Super de Boer heeft de opgaande lijn te pakken en zal deze in 2008 verder doorzetten'', aldus topman Jan Brouwer in een verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.