Home

Achtergrond 236 x bekeken

Staking sluiswachters treft binnenvaart België

Veel binnenvaartschepen in België liggen noodgedwongen weer stil.

Sluiswachters zijn vandaag opnieuw in staking gegaan, nadat cao-onderhandelingen zijn stukgelopen. Enkele belangrijke sluizen waren juist gisteren even geopend na vijf dagen staking. Bij Gent liggen ruim zeventig schepen vast. De organisatie van binnenschippers reageerde vrijdag furieus en eist direct overheidsingrijpen.

De Vlaamse premier Kris Peeters overwoog donderdag al om ambtenaren te vorderen om de sluizen te openen. De file van tientallen schepen is volgens hem te gevaarlijk.

België kampte vrijdag verder met een busstaking in Brussel en de provincie Vlaams-Brabant. Aanleiding zijn bedreigingen in een Brusselse probleemwijk. In Antwerpen staakten veel trambestuurders, uit onvrede over een veroordeling van een collega.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.