Home

Achtergrond 183 x bekeken

Staking buschauffeurs dreigt

Buschauffeurs van de vervoersbedrijven Arriva, Connexxion en Veolia/BBA dreigen te staken als ze geen loonsverhoging krijgen.

De onderhandelingen tussen de drie bedrijven en de vakbonden hebben tot nu toe niks opgeleverd. De bedrijven willen volgens CNV-bestuurder Emiel Peper de lonen dit jaar niet verhogen. De bonden eisen 3,5 procent.

Op 2 april zitten de busbedrijven en de bonden weer met elkaar om tafel. Wordt dan geen overeenkomst gesloten, dan leggen de buschauffeurs het werk neer. ,,April wordt een hete maand'', aldus Peper vandaag.

FNV-onderhandelaar Janny Koppens denkt dat stakingen pas in mei plaatsvinden. De bonden willen naast de 3,5 procent een half procent hogere eindejaarsuitkering. Zij zien dat als een inflatiecorrectie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.