Home

Achtergrond 443 x bekeken

Spoeddebat over mislukken milieuakkoord

De Tweede Kamer houdt hoogstwaarschijnlijk vanavond nog een spoeddebat over het mislukken van de ondertekening van een akkoord tussen het kabinet en de vervoerssector om de milieuvervuiling terug te dringen.

De bijeenkomst werd woensdag op het laatste moment afgeblazen omdat het ministerie van Financiën niet kon instemmen met een zinsnede over het "volledig afbouwen'' van de bpm, de belasting bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Oppositiepartij VVD, initiatiefnemer van het spoeddebat, sprak van "gedonder in het kabinet''. De partij wil zo snel mogelijk opheldering van de ministers Camiel Eurlings (Verkeer), Jacqueline Cramer (Milieu) en staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën).
De bpm houdt de gemoederen al langer bezig. De vervoersbranche wil ervan af in ruil voor de kilometerheffing, die het kabinet vanaf 2011 wil invoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.