Home

Achtergrond 192 x bekeken

Sneller en leuker werken door muziekspel

Het bedrijf Ranj uit Rotterdam heeft de opdracht van SIGN en Innovatienetwerk gekregen om een ontwerp uit te werken voor een spel voor jongeren die werken in de tuinbouw.

Daarmee komt het bedrijf uit winnaar uit de bus van een wedstrijd. In totaal deden er vier bedrijven mee aan de wedstrijd 'Work is gaming' van SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw) en Innovatienetwerk. De wedstrijd is opgezet om te kijken hoe spel- en game-elementen van de jeugd ingepast kunnen worden in het werk in de tuinbouw, aldus Hans Koehorst van SIGN.

Het idee van Ranj is om bijvoorbeeld een medewerker via een MP3-speler op het hoofd allerlei aanwijzigingen te geven waarmee deze uiteindelijk iets moet raden. Ook kunnen er aanwijzigingen komen via de radio, sms-jes of postcasts. Alle aanwijzigingen moeten uiteindelijk leiden naar een oplossing, waar dan weer een beloning tegenover staat. Van SIGN mag het Rotterdamse bedrijf het idee verder uitwerken en hiervoor krijgt het 15.000 euro.

De speelbare demo moet eind mei dit jaar gereed zijn. De bedoeling is dat het spel een arbeidsmotiverende werking heeft en competitie uitlokt. SIGN praat nog met een andere inzender van de wedstrijd, Ronimo Games, om het idee van dit bedrijf eventueel ook verder uit te werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.