Home

Achtergrond 317 x bekeken

Scholieren ontwerpen hun eigen bos

Ruim zevenhonderd leerlingen van 26 basisscholen uit heel Nederland hebben een natuurgebied ontworpen, dat zij op 14 maart ook echt zelf maken.

Dat maakte het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en Natuurmonumenten vandaag bekend. De scholieren maakten vooraf een ontwerp voor het 11 hectare grote doebos bij het Harderbos bij Biddinghuizen. Er zijn ruim tweehonderd ontwerpen en 3D-modellen ingestuurd. Boswachters maakten er samen met het NIBI een eindontwerp van.

De kinderen willen dat het bos een ontdekplek krijgt. Vogelnestjes en klimbomen staan ook op hun verlanglijstje, net als een doolhof, kijkhutten en informatie over de verschillende dieren in het bos. Ze zijn op 14 maart van 09.00 tot 15.00 uur bezig met het uitwerken van de ideeën en ontwerpen. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sluit het project af door een ooievaarsnest te plaatsen.

Met het project BioSfeerBouwen willen de initiatiefnemers laten zien hoe kinderen bij de natuur kunnen worden betrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.