Home

Achtergrond 165 x bekeken

Roep om loskoppeling belangenbehartiging en vaktechniek

Anjertelers hebben tijdens de landelijke anjerdag van LTO Groeiservice op 14 maart gepleit voor het uit elkaar halen van de organisaties voor belangenbehartiging voor de glastuinbouw en de activiteiten die worden georganiseerd rond de vaktechniek.

Het lidmaatschapsgeld voor LTO Noord Glaskracht/LTO Groeiservice vinden enkele anjertelers hoog. Daarbij zijn ze van mening dat ze in de praktijk onvoldoende terug zien van hun lidmaatschapsgeld, waar het de belangenbehartiging betreft.

Aanleiding voor deze discussie was een kostenoverzicht. Geert van Oosterhout, directeur van LTO Groeiservice, rekende voor dat de kosten voor belangenbehartiging in combinatie met vaktechniek een behoorlijk aandeel vormen in de totale kosten voor een relatief klein bedrijf.

Het lidmaatschap van de LTO Noord Glaskracht/LTO Groeiservice kost circa 1.600 euro per jaar voor een bedrijf van ruim 1 ha. Het grootste deel daarvan gaat naar de belangenbehartiging. Volgens enkele aanwezige anjertelers staat dit niet in verhouding tot wat de belangenbehartiging hen concreet oplevert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.