Home

Achtergrond 189 x bekeken

Rob Muntz ook om Fitna-film naar advocaat

Programmamaker Rob Muntz eist excuses van Geert Wilders. Muntz is kwaad op de politicus omdat die in zijn film Fitna een audiofragment van hem heeft gebruikt.

”Puur jatwerk. Hij had me op zijn minst even kunnen zeggen dat hij dat ging doen.”

Komt Wilders dit weekeinde niet met een verontschuldiging, dan zal de journalistenvakbond NVJ stappen ondernemen, aldus Muntz. In de film is de stem van Muntz te horen onder beelden van Theo van Gogh. Het fragment komt volgens de programmamaker uit een radiointerview dat hij met Van Gogh had. Van Gogh vertelde Muntz dat hij niet bang was dat hij ooit vermoord zou worden.

Muntz: ”Hij maakt goede sier met mijn interview. En verder is het nog een te onbenullige film ook. Knip- en plak- en jatwerk.” De NVJ zal, als Wilders geen contact opneemt met de programmamaker, per brief om bronvermelding vragen. Muntz kan zich beroepen op het citaatrecht, zo leerde hem de vakbond. ”En hij is verplicht tot bronvermelding. Ik word niet genoemd bij de vermelde bronnen aan het eind van de film.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.