Home

Achtergrond 222 x bekeken

Ringspot en Vuur in kasteelt gevonden

De schimmelziekten Ringspot in sla en Vuur in andijvie zijn voor het eerst ook in de kasteelten gevonden.

Voorheen kwamen de ziekten alleen in de buitenteelten voor. De schimmelziekten zijn zeer hardnekkig en moeilijk te bestrijden. Ze duiken met name op in de laatste teeltfase. Ruud van Amersfoort, voorlichter bij Horticonsult: "Telers kunnen er niets tegen de ziekte doen, behalve de zieke planten verwijderen."

Een slateler, die niet bij naam genoemd wil worden, bevestigt het ziektebeeld. "In de wintermaanden had ik er een beetje last van, maar nu wordt het echt serieus. De Ringspot zorgt voor bruinverkleuring van het blad waar uiteindelijk gaten in vallen." Vermoedelijk zijn schimmelsporen in het natte najaar meegekomen vanuit de buitenteelt via fust, laarzen of machines naar binnen toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.