Home

Achtergrond 200 x bekeken

Rijk Zwaan reikt 2e Plant Sciences Award uit

Dieuwertje van der Does, in de zomer van 2007 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, is gisteren in De Lier uitgeroepen tot winnares van de Rijk Zwaan Plant Sciences Award 2007.

In haar thesis, die ze verrichtte bij Duke University, North Carolina in de Verenigde Staten, toonde Dieuwertje aan dat bepaalde enzymen een actieve rol spelen in de verdediging van planten bij een aanval door een ziekteverwekker, zoals een pathogene bacterie. Naast een geldprijs van 1500 euro en een award ontving de winnares een reis naar een van de vestigingen van Rijk Zwaan. Ze koos voor Almería.

De Plant Sciences Award is een initiatief van groenteveredelaar Rijk Zwaan. Met de prijs vestigt het bedrijf aandacht op het belang van plantenkundige studies in Nederland. Het aantal studenten in deze studies op diverse universiteiten is de afgelopen jaren sterk gedaald. Daarmee ontstaat voor de gehele groentesector het gevaar van onvoldoende opgeleide medewerkers.

Meer informatie over de Rijk Zwaan Plant Sciences Award is te vinden op de website van Rijk Zwaan. Zie ook Weekblad Groenten & Fruit van 14 maart aanstaande.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.