Home

Achtergrond 119 x bekeken

Records voor olieprijs en euro

De olieprijs en de euro zijn vandaag op recordhoogten beland. Voor een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) werd op de termijnmarkten ruim 109 dollar betaald, 1 procent meer dan de voorgaande dag. Een euro kostte in de valutahandel bijna 1,55 dollar.

De prijs van olie stijgt al een aantal dagen. Investeerders steken volgens handelaren geld in termijncontracten van grondstoffen om zichzelf te wapenen tegen een oplopende inflatie en een verdere stijging van de euro. Dit heet 'hedgen' in beleggersjargon.

De euro ging vandaag hard omhoog doordat Duitse investeerders en institutionele beleggers minder pessimistisch zijn geworden over de economische vooruitzichten. Valutabeleggers reageerden ook op opmerkingen van Bundesbank-president Axel Weber. Die verklaarde zich zorgen te maken over de inflatie in Duitsland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.