Home

Achtergrond 228 x bekeken

Recordaantal nieuwe kassen in 2007

Er is in 2007 een recordaantal aan nieuwe kassen gebouwd.

Sinds 1990 is het areaal nieuw gebouwde kassen niet zo groot geweest, meldt AVAG, het Platform Toeleveranciers Glastuinbouw.

Er is in 2007 in totaal zo'n 515 ha aan nieuwe projecten gestart. Het aantal hectare pakt onder meer zo hoog uit vanwege het stopzetten van de MIA in 2006. Tuinders hebben toen hun investeringen die gepland waren voor het laatste kwartaal van 2006 doorgeschoven naar 2007.

Volgens de Avag heeft de investering in nieuwe kassen zich niet beperkt tot de bekende tuinbouwgebieden: de drukte in de kassenbouw was juist een landelijke trend. Verder gaat het daarbij niet alleen om investeringen in meters, maar ook in techniek. Duurzaamheid en verlaging van de productiekosten (zoals op energiegebied) zijn volgens de Avag bepalend voor de investeringen in de technische inrichting van kassen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.