Home

Achtergrond 184 x bekeken

Rabo: bijna 20 procent groei kredietverstrekking

Rabobank heeft vorig jaar 25,8 miljard euro uitgeleend aan de food & agrisector in Nederland, waarvan het meerendeel aan primaire bedrijven. Dit is 17 procent meer dan in 2006.

De nettowinst van de bank steeg met 14 procent tot 2,7 miljard euro. Van de kredietcrisis heeft de Rabobank relatief minder last gehad dan concurrenten. Daar waar ABN Amro Bank 1,56 miljard euro moest afschrijven vanwege foute leningen in de VS bleef de schade in Utrecht beperkt tot 284 miljoen euro.

De bank versterkte actief haar van oudsher toch al belangrijke positie in de agrarische sector door 19 procent meer uit te lenen aan primaire bedrijven in Nederland. Daarmee steeg de agrarische kredietverlening aanzienlijk sneller dan het gemiddelde van de bank dat voor 2007 uitkwam op 10 procent.

Internationaal en grootzakelijk nam de kredietverlening aan de sector toe met 6 procent tot 28,1 miljard euro. De overige kredietverlening, zoals leasing, groeide exponentieel met 53 procent tot 5,5 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.