Home

Achtergrond 148 x bekeken

Proef betere aansluiting op vmbo

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt begint een experiment om leerlingen op het vmbo meer kans te geven op hun vervolgopleiding op het mbo.

Dat heeft zij vandaag laten weten. Het gaat om een geïntegreerd traject tussen beide onderwijsvormen. Door een betere aansluiting wil Van Bijsterveldt voorkomen dat leerlingen zonder mbo-diploma op niveau 2 de schoolbanken verlaten.

De scholen hebben om het experiment gevraagd, aldus Van Bijsterveldt. In de proef volgen gevorderde vmbo-leerlingen één geïntegreerd programma tot en met het tweede niveau van het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) op één lokatie.

Op dit moment stranden veel jongeren tijdens de overgang van vmbo naar mbo. In 2007 schreven ruim 7000 leerlingen met een vmbo-diploma zich niet in voor een vervolgopleiding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.