Home

Achtergrond 149 x bekeken

Problemen in nieuwe terminal Heathrow

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft vandaag talrijke vluchten moeten schrappen wegens bagage- en veiligheidsproblemen in een gloednieuwe terminal van de Londense luchthaven Heathrow.

Door de aanzienlijke aanloopproblemen in Terminal 5 zag BA af van binnenlandse vluchten en korteafstandsvluchten naar het buitenland. Honderden passagiers werden gedupeerd, maakte een BA-woordvoerder bekend. De terminal was vandaag voor het reizigersverkeer opengesteld, nadat koningin Elizabeth het complex van 5,6 miljard euro eerder deze maand officieel had geopend.

Gelande passagiers moesten soms twee uur op hun bagage wachten. Zeven vliegtuigen vertrokken door computerproblemen zonder bagage. BA bood zijn excuses aan en hield medewerkers verantwoordelijk die nog aan het nieuwe transportsysteem voor de afhandeling van bagage moesten wennen.
BA wilde met de nieuwe terminal de negatieve reputatie van Heathrow doen vergeten en "vliegen weer tot iets aangenaams maken''. De ingebruikname ging ook nog gepaard met een demonstratie van enkele honderden activisten tegen de uitbreiding van de luchthaven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.