Home

Achtergrond 166 x bekeken

Problemen België en Duitsland na sneeuwval

Het verkeer in Duitsland en het oosten en zuiden van België ondervindt vandaag veel last van zware sneeuwval.

In België is een deel van de snelweg E25 van Luik naar Luxemburg tussen Sprimont en Harzée afgesloten. Verschillende vrachtwagens zijn op de snelweg geslipt en versperren de rijbaan. In de Ardennen ligt plaatselijk tot 18 cm sneeuw volgens Meteoservices.

In het zuiden van het België is het spoorverkeer op vier lijnen verstoord door de hevige sneeuwval, aldus de beheerder van het spoorwegnet Infrabel. Er zijn busdiensten ingezet.

In Duitsland sneeuwt het vooral in de Eifel, waardoor de A1 Keulen richting Trier, een belangrijke verkeersader, voor verkeer is afgesloten tussen Nettersheim en Blankenheim. Vrachtwagens staan daar her en der over de weg, zo meldde de zusterclub van de ANWB, de Duitse ADAC.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.