Home

Achtergrond 260 x bekeken

Prijsdaling graan drukt koers toeleverancier

De toeleverende bedrijven in de agrarische sector zagen hun beurswaarde deze week stevig dalen.

Dalende graanprijzen op de wereldmarkt vormden een belangrijke aanleiding voor de verkoop van aandelen in toeleverende bedrijven en dat resulteerde zodoende in relatief sterke koersdalingen.

De melding dat een Chinese afnemer de aankoop van een vracht soja uit de VS heeft geannuleerd, versterkte in de beleggingswereld de vrees dat exporteurs mogelijk nog meer annuleringen te wachten staan. Daarin speelt ook de dalende tendens in de prijzen een belangrijke rol.

Het Amerikaanse biotechnologieconcern Monsanto kreeg de grootste klappen op de beurs. Woensdag kelderde de koers van dit concern met bijna 12 procent. Syngenta, Bayer en BASF kregen daar ook een tik van mee.

Grote koersverliezen waren er ook voor de trekkerfabrikanten. Agco (onder meer Fendt en Massey Ferguson) verloor woensdag meer dan 9 procent. Case New Holland (CNH) daalde ruim 6 procent en heeft dit jaar al meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren. John Deere leverde bijna 5 procent in.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.