Home

Achtergrond 185 x bekeken

Preiseizoen eindigt in stijl

Begin week 11 steeg de prijs voor prei in België even naar 40 tot 42 cent, maar in het midden van die week was er een terugval naar 32 cent.

Op vrijdag werd 37 tot 38 cent genoteerd. De aanvoer is nog altijd vrij groot, inmiddels kan wel van een vrij zwak seizoen gesproken worden. Er waren wel enkele uitschieters rond Kerstmis-Nieuwjaar maar in januari-februari bleven de prijzen tussen de 30 en 50 cent zweven met zelfs negatieve uitschieters naar 20 tot 25 cent.

De zwakke prijsvorming komt op rekening van de zwakke winter en de hoge producties in Frankrijk en Nederland. De gemiddelde prijzen van het voorbije jaar bevestigen die negatieve trend. Voor prei lagen de middenprijzen op de Mechelse Veilingen vorig jaar op 35 cent per kg tegenover 69 cent in 2006. De cijfers van veiling REO bevestigen die trend. Daar werd in 2007 gemiddeld 38 cent genoteerd tegenover 68 cent in 2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.