Home

Achtergrond 171 x bekeken

'Postkantoren vandaag enkele uren dicht'

De postkantoren gaan vandaag later open dan gebruikelijk.

Uit protest tegen de voorgenomen sluiting van de 250 postkantoren, houden de vakbonden vanochtend in alle vestigingen vanaf 08.30 uur werkoverleg. Door de uitloop van het overleg zullen veel postkantoren later opengaan.
Na het werkoverleg gaan vertegenwoordigers van de vakbonden met een actiebus naar vestigingen in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. In Utrecht trekken vijftig mensen van het hoofdkantoor aan de Croeselaan naar het postkantoor aan de Neude.
Postkantoren BV liet in een reactie weten dat met de bonden is afgesproken dat het werkoverleg maximaal een half uur duurt en dat hooguit enkele kantoren "enkele minuten later'' opengaan.

Een woordvoerster van Abvakabo FNV meldde niets van een dergelijke afspraak te weten en dat er enkele belangrijke onderwerpen op de agenda van de werkoverleggen staan. Bovendien duurt het volgens haar, als het overleg is afgelopen, nog zeker een half uur voordat een postkantoor de deuren kan openen. "Al met al denken we dat de meeste kantoren niet voor 10.00 uur opengaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.