Home

Achtergrond 177 x bekeken

Peren blijven goed betaald

De middenprijs voor peren ligt in België op 72 cent: 50 procent hoger dan vorig jaar.

Die gunstige prijsvorming houdt nu al bijna twee maanden aan. Voor gesorteerde partijen peren loopt de prijs zelfs op naar tussen de 80 en 90 cent. De aanvoer in pallets kan rekenen op prijzen van 70 tot zelfs 80 cent. Als de huidige marktstemming blijft aanhouden zullen alle peren tegen eind mei verkocht worden.

De vraag uit Rusland is wel iets kalmer maar de interesse vanuit het Verenigd Koninkrijk is meer dan levendig. Veel warenhuisketens zitten met grote contracten die slechts kunnen ingevuld worden via aankoop van buitenlandse peren. Daarvan profiteert de Belgische Conférence. Het perenseizoen 2007-2008 staat dan ook haaks op de campagne van 2006-2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.