Home

Achtergrond 162 x bekeken

Peiling: Fitna levert verlies op voor PVV

Na de publicatie van de anti-Koranfilm Fitna van Geert Wilders lijdt zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) vrijdag in de wekelijkse politieke barometer een verlies van twee zetels.

Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, zou de PVV tien zetels behalen, twee minder dan vorige week en één meer dan nu in het parlement. De barometer, van Synovate/Interview NSS in samenwerking met het tv-programma Nova, is opgesteld na de verschijning van de film donderdagavond.

Het CDA stijgt vier zetels in de peiling (39) en heeft daarmee twee zetels minder dan bij de laatste verkiezingen in 2006. De PvdA zou op 26 zetels uitkomen, twee minder dan vorige week en zeven minder dan bij de laatste stembusgang. De kleinste coalitiepartij ChristenUnie staat op winst: negen zetels in de peiling, zes in de Kamer.

SP en VVD staan vrijdag allebei op achttien, respectievelijk een verlies van zeven en vier zetels in vergelijking met het huidige zetelaantal. Trots op Nederland van Rita Verdonk zou dertien zetels behalen.

D66 staat op drie zetels winst (zes). Het zetelaantal GroenLinks (zeven), SGP (twee) en de Partij voor de Dieren (twee) is onveranderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.