Home

Achtergrond 155 x bekeken

Patiënten geëvacueerd na rook in ziekenhuis

In het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo zijn gisteravond ongeveer vijftig patiënten tijdelijk geëvacueerd, nadat er forse rook was ontstaan op drie afdelingen op de meerdere verdiepingen van het ziekenhuis.

Er is geen sprake geweest van brand. De evacuatie is rustig verlopen, zo zei Johan Wagenaar, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis gisteravond.

De rook kwam op de afdelingen terecht toen een V-snaar knapte in het luchtbehandelingssysteem van het ziekenhuis. De rook zou door het systeem naar buiten moeten worden geblazen. Door de harde wind buiten werd de rook echter terug naar binnen geblazen.

Het ziekenhuis stelt een onderzoek in naar de overige V-snaren in het systeem. Of er sprake is van achterstallig onderhoud kon Wagenaar niet zeggen.

Drie complete verpleegafdelingen werden uit voorzorg ontruimd. Niemand raakte door het incident gewond. De patiënten zijn overgebracht naar een ander gedeelte van het ziekenhuis aan de Zilvermeeuw. In totaal werden 150 brandweerlieden ingezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.